18 Ocak 2012 Çarşamba

SPOR TOTO SÜPER LİG 20.HAFTA

     Süper ligde 20.hafta maçları tamamlandı. Zirveye oynayan takımlar bu haftayı galibiyetle kapattı. 
     Şu anda ligin en iyi futbol oynayan ekibi Galatasaray, düşme hattındaki rakibi Karabük'ü Arena'da 5 gol ile devirdi.
     Trabzon'da kendi evinde Samsun'u farklı geçti. Burak Yılmaz'ın 2 gol attığı maçı 4-0 kazandı.
     Özellikle son yıllarda, İstanbul derbilerinden sonra ligimizin en dikkat çekici rekabetine dönüşen Beşiktaş-Bursaspor maçı da bu hafta İnönü Stadında oynandı. Yüksek tempoda ve pozisyon zenginliği fazla olan maçta 3-1 ile gülen taraf Siyah-Beyazlı ekip oldu. Bu maçta Bursa aleyhine verilen yanlış kararlar maça damgasını vurdu.
     Fenerbahçe, zorlu Manisa deplasmanında son dakika golü ile 3 puanı almayı başardı.Bu maçta Caner Erkin'in yüksek performansı gözlerden kaçmadı.
     Bu sezon ligin üst sıralarında görmeyi tahmin ettiğim iki takım Kayserispor ve Gaziantep bir türlü istikrar sağlayamadılar ve bu maçta karşı karşıya gelerek birbirlerine üstünlük kuramadılar. Kayserispor 1-1 Gaziantep.
     Mehmet Özdilek yönetimindeki Antalyaspor, Mersin deplasmanında erken bulduğu 2 gol ile 3 puanı kaptı ve ligde 9.sıraya yükseldi. Mersin İ.Y. mağlub olmasına rağmen 8. sıradaki yerini koruyor
     Sezonun ikinci yarısına Hector Cuper'i getirerek başlayan Orduspor bu hafta İstanbul B.B konuk etti ve maçı 1-0 kazandı. Abdullah Avcı'nın kulüpten ayrılmasıyla bir anda düşüşe geçen İ.B.B ligde 13. sıraya kadar geriledi.
     Evinde haftalardır mağlub olmayan Sivas, zayıf rakibi Ankaragücü'nü 3 golle geçti. Ankaragücü son haftalarda Mersin İ.Y galibiyeti ve Beşiktaş beraberliği ile umutlanmıştı ama bu hafta Sivas'tan eli boş döndü. Ancak son günlerde yaşanan olumlu bir gelişme var. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankaragücü kulübüne malzeme sponsoru olacağını açıkladı.
     Süper Ligin bu sezonu iki flaş takımı Gençlerbirliği-Eskişehir maçında gülen taraf 2-1 ile başkentin kırmızı-siyahlı ekibi oldu. Gençlerbirliği bu sezon evinde oynadığı maçlarda çok başarılı. Eskişehir ise kaliteli kadrosu ile play-off mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğine inanıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.