8 Ağustos 2012 Çarşamba

KRİTİK RÖVANŞLAR


     Takımlarımızın Avrupa kupası macerası bu akşam ve yarın akşam oynanacak rövanş maçları ile şekillenecek. Bursa, Eskişehir ve Fenerbahçe'nin maçlarını biraz mercek altına alalım.

     Bursaspor ilk maçta Fin rakibine deplasmanda karambol golü ile 1-0 mağlub oldu. O maçta mağlubiyete sebeb olan unsurlar belliydi, zemin, rakibin kendi ligi aktif olduğu için takımın fiziksel açıdan hazır oluşu ve üzerine de Bursaspor'un rakip alanda etkisizliği eklenince rakibin cesaretlenişi. İlk maç Bursa'da oynanacak iken rakibin isteği ile orda oynanmasına onay verilmesi bence büyük yanlış. Bursaspor, sezonun ilk resmi maçı olması itibariyle müthiş bir seyirci desteğini arkasına alarak bu maçı burda rahat bir şekilde 2-3 farkla kazanabilirdi. Bu kez rakip alışık olmadığı zemin ve ateşli taraftarın önünde darmadağın olacaktı. Bursaspor rövanşta belki rakibini çok rahat yenecek ama üst turlar ve lig için yetersiz bir kadrosu olduğu aşikâr..

     Temsilcilerimiz arasında işi en zor olan Eskişehir, rakibi Marsilya'yı elemesi halinde Avrupa'da tüm dikkatleri üzerine çekecek. İlk maçta kendi sahasında 1-1 berabere kalarak avantaj kaybetmiş gibi görünse de güçlü rakibine teslim olmaması çok önemli.. Eskişehir; rakibinden daha fazla mücadele ederek, cesur futbol oynayarak, rakibin zaaflarını kullanarak turu geçebilir ve unutulmamalı ki turu geçmek için Veledroom stadında gol bulmak zorunda..

     Fenerbahçe, Kadıköy'de avantajlı skoru elde edip Romanya'ya rahat gitmesi gerekirken 1-1'in stresi ile gidiyor. Aykut Kocaman bile "Elenebiliriz" diyor. Fenerbahçe yaptığı transferler ile kadrosunu desteklerken takımın hala alışma sürecinde olduğu Vaslui maçında görüldü. Topu savunmadan ileriye taşıma anlamında Emre'nin eksikliği hissedildi. Bu takım bireysel yetenekler ve kadro kalitesi ile ŞL'de olmayı hakeden bir takım ancak gerçekten hakettiğini Vaslui ve bir üst turdaki rakibini yenerek herkese ispat etmesi gerekiyor. Zaten Kuyt, Sow, Krasic, Stoch, gibi futbolcuların amacı ŞL'de boy göstermek; Fenerbahçe'nin ŞL katılamaması halinde bu futbolcular büyük hayal kırıklığı yaşayacak ve ligde de düşük performans gösterme ihtimali doğacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.