15 Mayıs 2012 Salı

BANKASYA'YA MERHABA

     Galatasaray şampiyonluğunu kutlaya dursun.. Fenerbahçe ve Bursaspor yarınki kupa finaline kilitlenmiş haldeyken biz de Bankasya ligine yükselen ve yükselme ihtimali olan takımlara bir göz atalım..

     Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğu garantileyen Şanlıurfaspor ve aynı şekilde Kırmızı Grup'ta şampiyonluğunu garantileyen 1461 Trabzon Bankasya 1. Lig'e yükselen takımlar. Bankasya'ya yükselecek son takım ise her iki grupta da  2. , 3. , 4. ve 5. sırayı alan takımlar yani iki gruptan toplam 8 takım birbirleri ile tarafsız sahada tek maç usulü eleminasyon sistemi çerçevesinde karşılaşacaklar.. Bu yükselme play-off'unu kazanan takım Bankasya'daki yerini alacak.

     Liglerin bitimine 1 maç kala Beyaz Grup'ta yükselme play-off'una katılma ihtimali bulunan takımlar şunlar.. Balıkesir ve Bozüyük play-off'u garantiledi. Turgutlu, Bugsaş ve Altay son iki takım olmak için mücadele edecekler. Kırmızı Grupta ise Bandırma ve Fethiye play-off'u garantiledi. Adana Demirspor, Körfez FK ve Kızılcahamam son iki takım olmak için mücadele edecek.

     Bankasya'da iki futbol şehrinin (Trabzon,Urfa) kulüplerini görmek gayet keyifli olacak bizler için. Ayrıca yükselme play-off'undan gelme ihtimali olan takımlarda çok ilginç. Balıkesir şehrinin iki takımı var mesela, İzmir'in köklü kulübü Altay'da mücadelenin içerisinde, sağlam tribüne sahip Adana Demirspor'da Bankasya'ya yakışır. Başkent iki takım ile play-off'da.. Umarım bu takımlarımız Akhisar gibi Bankasya ile yetinmeyip Süper Lig'de boy gösterebilirler..

2 yorum:

  1. Şanlıurfaspor'un verdiği şampiyonluk fırsatlarını elinin tersiyle itse de, Balıkesirspor bence sekiz takımın arasından sıyrılıp Bank Asya 1. Lig'e çıkan takım olacak. Yazı ikinci lig sistemini çok iyi özetlemiş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz için bende size teşekkür ederim..
    Temennimiz oynadığı futbolla Bankasya'ya ve ülke futboluna değer katabilecek bir kulübümüzün yükselmesidir.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.