4 Mayıs 2012 Cuma

DEMİRSPOR'LAR


     Yönetici arkadaşım Uğur ile bir kaç gün önce yine ülkemizde oynanan futboldan, alt liglerden falan konuşurken sohbet nasılsa ülkemizdeki "demirspor" kulüplerine geldi. TCDD'nin yurttaki demiryollarına sahip illerimizde kurduğu, renkleri genelde lacivert-mavi-beyaz olan spor kulüplerine..

     Sohbetimiz bittikten sonra bu kulüpler hakkında ufak çaplı bir araştırma yaptım. Ankara, Adana, Eskişehir, Sivas şehirlerinin demirspor'larından başka daha 34 tane demirspor varmış yurdumuzda. Bu kulüplerden sadece Ankara Demirspor'un TCDD'nin idaresinde olduğunu öğrendim. Başkent dışındaki demirspor'lar yönetim olarak tamamen bağımsızlar bu kurumdan. Kulüp yöneticilerinin büyük çoğunluğu da demiryolları sendikaları üyeleriymiş.

   
     Bu kulüpler arasında Adana Demirspor'un yeri ayrı diğerlerinden. Adana'lı futbolseverlerin büyük desteğini görüyorlar ve taraftarlarının deplasman kültürü de mevcud. Genellikle tüm demirsporlar futbol dışındaki spor dallarına eğiliyorlar, kimisi hentbolde öne çıkıyor kimisi güreş takımı ile..

     Bizim demirspor'larımız malesef Lokomotif Moskova, Lokomotif Sofya gibi takımlarla aynı statüde olmalarına rağmen onlar gibi ulusal anlamda popüler değil..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.