16 Mayıs 2012 Çarşamba

AKILSIZ BAŞIN CEZASI...

     Kızayım mı güleyim mi bilemedim.Yakışıyor mu bize diye düşünüyorum.Derbide gördük olayları ve doğal olarak ceza bekledik.Neler yapılmıştı neler...Sahaya taraftarlar girmişti ve ortalığı savaş alanına çevirmişti.Koltuklarla saldırmıştı,tekme atmıştı güvenlik görevlisine ve çatışmıştı.Dışarda ise çatışmayı bırakın adeta savaş başlattılar.Polis arabası ateşe verildi,meşaleler yağdı falan filan...Olayların "sorumlusu" 48 kişi gözaltına alınmıştı.İşte o 48 kişiden 47'si serbest bırakıldı.


     Emniyet güçleri sahada ne yaptığını sormuş,taraftarlar cevaplamış.Meğerse kimi düğün davetiyesi dağıtmaya inmiş,kimi ilk yardım yapmaya,kimi ise kupa verilmesin demeye...Sorgulandılar ve mahkeme tahliyelerine karar verdi.Demek ki neymiş;etraf karma karışıkken düğün davetiyesi verilebiliyormuş,maç öncesi yada daha uygun bir zaman yok ya.Garibin amacı düğününe adam çağırmakmış meşaleler arasında...Başka bir çıkarım da şu;sen bir taraftar olarak Federasyonun yerine karar verebiliyorsun  ve bunu da sahaya inip taa yöneticilere kadar ulaştırabiliyorsun...Daha neler neler var ki gülmekten hastanelik olabilirsiniz.Mesela bir tanesi tribünde daralmış da hava almak için sahaya inmiş.Bunları ben uydurmuyorum ha polis kayıtlarında var.


     O serbest bırakılan 47 kişinin dışında sadece 1 kişi tutuklandı.Görüntüleri izlerken dikkatimi çekti,yakını bağırıyordu;Sadece o mu suçlu,bir hafta sonra askere gidecek.Hak veriyorum aslında adam haklı çünkü herkes serbest bir o suçlu.Suçu da polis arabasına molotof atmakmış.Peki birşey sorabilir miyim? Polis arabasını ters çevirenlerin,benzinliğe ve camiye meşale atanların hiç mi suçu yok,hepsini o "gariban" mı yaptı.Bence onu da bırakın bari de tutarlılığınız olsun.Herkese tahliye,ona parmaklık....


     Acı verici bir tablo karşımızda duruyor.Bundan sonra eğer düğününüz varsa davetiyeleri sahaya inip dağıtın yada bunaldıysanız tribünde,değişiklik yapın sahaya inin.Değişmesini istediğiniz karar varsa inin birebir yöneticiye söyleyin.İndiğinizde koltuklarla insanlara saldırabilirsiniz yada polislerle çatışabilirsiniz nasıl olsa cezası yok.


     Bugün akşamüstü ise savcı, talebini reddedip taraftarları masum ilan eden mahkemeye itiraz etmiş.Bence bir sonuç çıkmayacak çünkü onlar sadece masumiyetten sahaya indiler! Peki bir başka sorum da şu;madem bunlar suçsuz,gerçek suçlular neredeler?


     Gerçekten yazık...Oynadığımız,izlediğimiz lige ve güvendiğimiz adalete yazık...Ceza vermediler diyenler yanılıyorlar çünkü haberiniz yok ceza verildi.Bu,akılsız başın CEZASI...SAYGILARIMLA...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.