8 Mayıs 2012 Salı

HAYALİ İHRACAT

       Süper tehlike kapımızda!...Avrupa Ligi Playoff maçları tüm hızıyla devam ediyor.Galibiyetler,mağlubiyetler ve beraberlikler ardı ardına geliyor.Futbolcular sahaya çıkıyor ve elinden gelen mücadeleyi sonuna kadar veriyor.


       Bu ligde tehlikenin adı Bursaspor...Kupa finalisti olarak çıktığı son iki maçında galibiyet ile ayrılan yeşil beyazlılar,aniden ligin zirvesine de yükseldiler.Her şey güllük gülüstanlık seyrederken gözüme TFF süper final statüsü ilişti,merak edip okudum.


       Statüde yazanlar,futbol seyircisi olarak beni hem güldürdü hem ağlattı.Benim aklıma yatan statü şu idi;Bursaspor kupa finalisti olarak Avrupa'yı garantiledikten sonra grubu lider tamamlarsa yerine grupta 2.olan takım,Beşiktaş yada Trabzonspor ile karşılaşacak ve o maçın galibi son Avrupa biletini alacakti.


       Statü ise tam tersi idi.Kupa finalisti olarak Avrupa'yı garantileyen takım eğer Avrupa Ligi grubunu lider tamamlarsa Beşiktaş yada Trabzonspor ile karşılaşacak ama zaten garantilediği için böyle bir maçın oynanmasına gerek yoktur.Yani her halükarda Beşiktaş yada Trabzonspor UEFA'ya gidecektir.


       Okuyunca şok oldum ve ardından güldüm.Burada kilit takım hiç bir iddiası olmayan Bursaspor...Yani Bursaspor eğer haftaya İ.B.B'yi yenerse yada başka ihtimallerle grubu lider tamamlarsa  tüm bu Süper Final maçlarını anlamsız hale getirir.


       Ne oynanan Şampiyonluk grubundaki maçların anlamı kalır ne de Avrupa Ligi'ndeki maçların anlamı kalır.Eskişehirspor,Sivasspor ve İ.B.B. takımları "hayali" maçlara çıkmış olurlar ve boş yere efor sarf edip heyecanlanmış olacaklardır.Ağladığım an işte bu andı.Eğer böyle bir durum çıkarsa takımlar isyan bayrağını açabilirler.


       Güldüğüm nokta ise TFF yöneticilerinin bu ayrıntıyı hesaplayamamış ve atlamış olmalarıdır.Bu kadar yönetimden aciz insanların getirdiği böyle bir aciz uygulamayı,Federasyona her mecrada karşı çıkan Bursaspor'un sahada anlamsızlaştıracak olması ne büyük bir tesadüf olacaktır.


       Yazımın başlığında da dediğim gibi eğer Bursaspor haftaya Avrupa grubunu lider bitirirse,Federasyon tam bir "hayali ihracat" yapmış olacak.Zaten öfkeyi hayatımıza yoğun olarak sokan Süper Final,inşaallah yeni düşmanlıklara sebep olmaz.SAYGILARIMLA...      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.