22 Mayıs 2012 Salı

SEZONUN İYİLERİ

     Lig sona erdiği için artık yazılarımızda geride bıraktığımız sezonu genel anlamda değerlendirme imkânı bulacağız yani bir nevi sonuca göre düşüncelerimizi buraya aktaracağız. Bu yazımda Süper Ligde takımına en çok katkı yapan futbolcuları değerlendirmeye çalışalım. Şampiyon takım Galatasaray'dan başlayalım..

     Galatasaray öncelikle yaptığı transferlerden Riera hariç nerdeyse %100 verim aldı. Muslera kalesini gole kapattı, Ujfalusi tecrübesi ile farkını ve kalitesini gösterdi; Eboue her maçta diriliği ve sağlam oyunuyla takıma çok şey kattı. Selçuk ve Melo ikilisi orta alanın ortasında iki yönlü oynayarak hem savunmaya yardımcı oldular hemde zaman zaman rakip kaleye sokularak skor ürettiler. Burda dikkat edilmesi gerekenler şunlar; Selçuk freekick golleri ile takımının kilitlendiği noktalarda oyunu açtı çoğu kez. Melo ise özellikle iç saha maçlarında taratfarı ateşleyerek taraftarın takımı daha çok sahiplenmesini sağladı ve arkadaşlarını hırslandırdı. Emre Çolak ve Semih Kaya, Fatih Hoca'nın parlayan yıldızlarıydı bu sene.

     Fenerbahçe'de Alex her sezon olduğu gibi çizgisini bozmadan sonuçlandırdı sezonu. Stoch özellikle 6-7 maç çok üst düzey performans sergiledi. Sow'un çabuk uyum sağlaması çok büyük bir avantaj oldu Fenerbahçe için.. Baroni bu sezon bambaşka hele ki ekstradan bulduğu freekick golleri ile onu izlemek çok keyifli. Volkan ise Fenerbahçe için efsane olma yolunda, takımın sonuna kadar şampiyonluğu kovalamasında çok büyük pay sahibi. Yobo da savunmada iyi işler yaptı. Emre çok iyi olmasada sezonun geneline baktığımızda "performans olarak" iyi göründü.

   
     Trabzon'da Burak Yılmaz'ın senesiydi bu sene, attığı gollerle hem kendini ispat etti hemde takımını sırtladı. Zokora orta alanı toparlayan başarılı savunma oyunu  ve oyuna yön verme anlamında o mevkide ne kadar Avrupai olduğunu farkettirdi herkese. Olcan ve Halil de genel anlamda başarılıydı. Adrian'da top tekniği ve ofansif özellikleri ile etkili olduğunu söyleyebilirim.

     Beşiktaş'ta başarılı bulduğum oyuncu sayısı daha az, Egemen, Fernandes ve Ernst takımın en iyilerindendi. Almeida, Quaresma ve Simao dönem dönem performansları yükseldi. Kaleci Cenk ise bazı maçlarda yaptığı kritik kurtarışlarla takımını mağlubiyetten kurtardı desek yalan olmaz herhalde..

     Bursaspor'da Pinto acıları dindirdi diyebiliriz, takım ligin ilk yarısı sonunda sadece 18 gol atabilmişti. Pinto öncelikle golleri attı, hem Battala'nın performansını arttırdı hemde tribünlerin sempatisini kazanarak takıma sahip çıkmasını sağladı. Batalla takımın ataklarına hep yön veren isim oldu. N'Diaye mücadeleci oyunuyla ortasahanın ayakta kalan ismiydi tüm sezon boyunca. Kaleci Carson'da bir çok maçta çok kritik müdahalelerde bulunarak maç kazandırdı takımına.

     İ.B.B'de Webo ve Doka oynadıkları futbol ile hem takımlarına katkı hemde lige renk kattılar, aynı şekilde Sivaslı Eneramo ve Grosicki de öyle.. Kayseri'den genel olarak Amrabat ve kaleci Navarro'yu başarılı buldum. Eskişehir'den Dede, Kamara, Diego Angelo, Alper Potuk ve Veysel Sarı takımlarına fazlasıyla katkıda bulundular. MİY'den Nobre ve Karabük'ten Cernat tecrübeleri ile takımlarına katkı sağladılar. Ordu'dan Culio, Stancu ve Gosso sezonun iyilerindendi.. Antep'ten Yasin Pehlivan'ı beğendim, Avrupa görmüş adam kendini belli ediyor..

Benim görüşlerim bunlar sizde düşüncelerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.