18 Mayıs 2012 Cuma

BANKASYA PLAY-OFF'U

Bankasya ligi yükselme play-off maç programı belli oldu. Bende takımların genel durumlarını değerlendirerek bir mini analiz yapmayı düşündüm.

Öncelikle Adana-Rize maçını değerlendirelim. Yapılan açıklamalara göre Rize taraftarı Adana'ya gitmeyecek, aynı şekilde Adana taraftarı da rövanş maçına Rize'ye gitmeyecek. Bu sebeble Adanaspor kulübünden yapılan açıklamaya göre kullanımda olmayan güney kale arkası ve deplasman tribünü de taraftara açılacak hatta kulüp bu maçta hasılat rekoru elde etmeyi hedefliyor. Rize'nin en büyük kozu şüphesiz iki golcüsü Bikoko ve Jallow, 17 ve 14 golle gol krallığında zirvedeler. Adana ise uyguladığı katı savunma mentalitesi ile golcüsü Mbilla'ya güveniyor. Şehrin süper lig hasretini ve taraftarın desteğini de düşünürsek ev sahibi takımın galibiyet adına bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

Geniş kadro yapısıyla play-off'un favorisi gösterilen Kasımpaşa'nın gol silahları Dimitrov ve Adem Büyük. Son haftalarda puan kaybederek süper lige yükselme avantajını kaybetmiş olsalar da teknik patron Metin Diyadin, geçen sezon Ordu'yu üst lige taşıdığı gibi Kasımpaşa'yı da taşıma ihtimali yüksek. Konya ise yaşadığı ekonomik problemlere ve altyapıdan destekledikleri kadrolarına rağmen bu noktaya gelmeleri bile önemli bir başarı. Konyaspor 25 golle ligin en az gol yiyen takımı konumunda, aynı zamanda 35 golle en az atan takımlar arasında. Az gol atmaları kendileri adına psikolojik bir handikap oluşturabilir.

Rize-Adana ve Kasımpaşa-Konya deplasmanlı maçlarının sonunda skor avantajını elinde bulunduran iki takım tarafsız sahada tek maç usulü ile final müsabakası oynayacaklar. Finali kazanan takım Süper Lig biletini almış olacak.

Bu yarışta şehir taraftarlığının ön plana çıkması benim gibi düşünen futbolseverleri memnun edeceğini tahmin ediyorum. Son olarak şunu da söylemek isterim benim favorim Adana.. sizde favorinizi yorum olarak yazabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.