27 Ocak 2012 Cuma

ASLAN PLAY-OFF KURBANI OLUR MU ?

     Şu anda Süper Ligin en formda,en iyi futbol oynayan, en rahat gol atan takımı tartışmasız Galatasaray..
     Ligde açık ara lider olmasalarda, bu sezon oynadıkları güzel futbol ve üst üste çok sayıda maç kazanabiliyor olmaları şampiyonluğu diğer 17 takımdan daha fazla hakettiklerini gösteriyor bence.
     Ligde 22. haftanın sonunda 15 galibiyet 5 beraberlik 2 mağlubiyet elde ettiler. 44 golle en fazla gol atıp, 15 golle en az gol yiyen takım oldular.
      Şimdi kötü bir senaryo yazalım Galatasaray için.. TFF lig tarihimizin en çalkantılı sezonunda hiç bir gereği yokken play-off sistemini devreye sokarak ligimizin statüsünü gereksiz bir şekilde değiştirdi. Farzedelim ki Galatasaray performansını düşürmeyerek rakiplerinin önünde çok rahat bir şekilde ligi lider bitirdi. Oynadığı futbol ve aldığı skorlarla şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Fakat play-off maçlarında hakem hatası-kural hatası yada futbol dışı sebeblerden dolayı play-off maçlarından lider çıkamadı ve şampiyon olamadı. Yani koskoca sezonda harcadığı emeği,alınterini play-off'da kaybederse tüm Sarı-Kırmızı renklere gönül verenler ve objektif Türk futbol severlerin vicdanen rahatsız olacağı kanaatindeyim...
     Ligin şu haftaki görüntüsünü göz önüne alarak konuşalım. Lider Galatasaray ile 4. Sivasspor'un arasındaki futbol kalitesinde dağlar kadar fark var. Şampiyonluk için bu iki takımın play-offda kapışması mantıklı mı sizce ? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.