13 Ocak 2012 Cuma

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI 3.TUR

Ziraat Türkiye Kupası 3.tur maçları bu akşamki Fenerbahçe-Konya Torku maçı ile tamamlandı. Bu turda tek maçta eleminasyon sisteminin uygulanması bence ayrı bir tartışma konusu.
     Kupa maçlarının en güzel yanı alt liglerdeki takımların favori gösterilen rakipleri karşısında zaman zaman sürpriz yaparak onları kupa dışına itmeleridir. Bu tip güzellikleri genellikle İngiltere'de görmeye alışkınız. 3.tur maçlarındaki en ilginç durum Manisaspor'un BUGSAŞspora 2-1 mağlup olmasıydı. Ankaragücü'nün Kasımpaşa'ya farklı mağlub olması ise bir yandan Ankaralı futbolseverleri üzse de, ligde zorlanan mevcud kadronun birde omuzlarına kupa mücadelesi yüklenmesi; ilerleyen haftalarda futbolcuları ve teknik ekibin işlerini daha da zorlaştırması muhtemel bir durum gibi görünüyordu.
     Ligimizde bu sezon uygulanacak olan play-off sistemi üst sıralara oynayan takılmları biraz daha rahatlattı şüphesiz. Bu sezon şampiyon olmak için ligi illa da 1.sırada bitirmek gerekmiyor !..  Ligde 5 ile 15. sıralar arasındaki 11 takımın Avrupa Kupası mücadelesi için tek çıkış yolları Ziraat Türkiye Kupası..  
     Sezonu orta sıralarda bitirmesi muhtemel görünen takımların Türkiye Kupasına 4 elle sarılmaları en mantıklı yol olacaktır. Yani ligi 5-6 sırada bitirmektense ben kupa maçlarında canımı dişime takarak hem müzeme kupa götürüp yurt içindeki prestijimi arttırım, hemde kısa yoldan Avrupa biletimi cebime koyarım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.