28 Haziran 2014 Cumartesi

KITA AVANTAJI MI? HİÇ ZANNETMİYORUM !

     Dünya Kupası'nda grup maçları sona erdi. Sürprizlerin olduğu bir kupa yaşıyoruz. Ancak sadece Kostarika, Cezayir yada Yunanistan sürprizlerinden bahsetmek istemiyorum. Bazılarının "kıta avantajı" dediği meseleye bugün biraz eğilmek istedim.

     Şimdi organizasyondan önce kıta takımlarına bakıldığında A grubunda Brezilya, C grubunda Kolombiya, F grubunda da Arjantin'in gruplardan çıkması beklenir bir olaydı. Zaten üçü de grup lideri olarak başarılı oldular. Peki beklenmeyen neydi? Şimdi biraz düşünelim. Mesela dünyadaki kaç insan Meksika ligini takip edebiliyor? ABD'nin oyuncularını kim sayabilir? Kostarika'ya 0 puan veren insanlar acaba kaç tane antrenmanını izlemişler? Böyle düşünüldüğünde aslında biz görmek istediğimizi söylüyoruz. İngiltere, İtalya, İspanya, Portekiz, Rusya...Bu takımlarla ne tatlı olurdu kupa değil mi? Ama işte futbol öyle bir oyun değil. Mücadele eden ve inanan takımlar ayakta kalabiliyorlar.

     Brezilya'nın grubundaki Meksika'nın ilk maçında 2 net golü verilmedi. İkinci maç Brezilya'dan gol yemeyip bir de pozisyon buldular. Son maç ise hiçbir şey oynamayan Hırvatistan'ı rahat geçtiler ki bir ara grup lideri dahi olabilirlerdi. B grubu zorlu gruptu. Şili ilk maçta rahat yendi, ikinci maçında grubun hayal kırıklığı olan İspanya'yı devirdiler. Sonuçta gruptan çıkmayı başarıp İspanya'yı evine 2.maçta gönderdiler. D grubunda ilk maçta geriye düşmesine rağmen 3-1 yenen bir Kostarika vardı. Acaba sürpriz mi dedik ama 2.maçtaki İtalya galibiyeti hem İngiltere'yi evine gönderdi hemde kendisini gruptan çıkardı. Aynı gruptaki Uruguay, İngiltere ve İtalya'yı ardarda yenerek basamakları zor da olsa çıktı. ABD ise turnuva boyunca bence hiçbir varlık gösteremeyen Portekiz'i eledi. İlk maç Gana'yı inatçı oyunla geçtikten sonra çok daha üstün oynadıkları Portekiz maçında bence tam anlamıyla son dakika'da yıkıldılar. Çok daha önceden ABD'nin işi bitirmesi gerekirdi. Zaten Portekiz'in kendine olan inançsızlığı attığı golden sonra bile çok belliydi. Sonunda da ABD haklı şekilde gruptan çıktı.

     Şimdi böyle bakıldığı zaman size de "kıta avantajı" baştan sağma bir yorum olarak gelmiyor mu? Hak edene hakkını ne zaman vereceğiz. İtalya yenildi demekten vazgeçip, ne zaman Kostarika yendi diyebileceğiz. Hep önyargı ile yaklaşarak yorum yapmaya çalışıyoruz. Tüm sürpriz gibi görünen ülkeler, bana göre buraya dişleri ve tırnakları ile geldiler ve takdir edilmeyi hak ediyorlar. Belki Arjantin, Brezilya ve Nijerya'ya şanslı olarak bakılabilir ama onlar da sonuna kadar mücadele ettiler. Doğal favoriler, doygun zihniyetler ne güzel ki turnuvaya erken veda ederek futbolun üzerinden sis perdesini kaldırdılar. Artık Kostarika yada Yunanistan Çeyrek final görecek ve sahneye başka başka hak eden aktörler çıkabilecek. Ben bu yüzden seviniyorum ve tekrar vurguluyorum; Kıta avantajı değil alın teri !!!

                                                                                             SAYGILARIMLA...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.