19 Haziran 2014 Perşembe

PATRON ÇILDIRDI KAPATIYORUZ ; İSPANYA...

     Ah o eski günler...2006 Dünya Kupasında övgüler alan ama erken elenen İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonasına bomba gibi girdi. Oyuncular genç ve diri, oyunları ise baş döndürücüydü. Onlar bu futbola Barcelona patentli Tiki-taka diyorlardı. Oyunları pasa dayalı bir oyundu. Bu oyunları onlara önce Avrupa şampiyonluğunu, daha sonra da ilk kez 2010'da Dünya Kupasını getirdi. Arkasına rüzgarı alan İspanya, 2012 Avrupa şampiyonasında ise yine zafere ulaşan ülke oldu.

     Son Dünya Kupası sahibi ünvanı ile geldiği 2014 Brezilya'da beklentiler oldukça büyüktü. Hedef "Dörtleme" yaparak dünya tarihine geçmekti. Buna rağmen dünyadaki futbol sever çoğu insan gibi bende bu seneki kupada bu sıkıcı pas oyununun kazanmasını istemiyordum. Nitekim ilk maç Hollanda maçında öne geçtiğinde yine bir karamsarlık çöktü. Fakat bu sefer kilidi açan değil adeta kıran bir Hollanda, İspanya savunmasını dağıtarak 5-1'lik skorla ezici bir zafer kazandı. Peki, İspanya bu skorun altından kalkacak mıydı? 

     Cevabını bu gece öğrendik..Şili, Rio'da İspanya'yı 2-0'lık bir skorla yenerek adını ikinci tura yazdırdı. Bunun dışında en önemlisi ise "son Dünya Kupası Şampiyonu" İspanya, iki maçta sıfır puan alarak grup aşamasında elenmeyi garantiledi. Bu bence bu Dünya Kupasının en önemli olaylarından biri oldu. Şili taraftarı kendi oyuncularına "la roja" derler. Bunun anlamı "kırmızılar" demektir. İşin garip yönü İspanya da aynı sıfatla anılırlardı, ta ki bugüne kadar...

     Gerçek "la roja" nın kim olduğunu bence bu akşam Şili göstermiş oldu. Başarılara doymuş, heyecansız, sıkıcı bir futbolu olan İspanya, elenerek belki de futbol için en faydalı işi yapmış oldu. Göze hoş gelen, direk kaleye gidebilen ve hırslı bir anlayışın hakim olduğu bir futbol dünyası istiyoruz, bunu çok görmeyin. Sözün özü İspanya, Dörtleme yapmak için geldiği Brezilya'dan seri sonunu yapmış olarak evine dönüyor...Bu arada acaba Diego Costa, Brezilya Milli Takımını seçmediği için pişman mıdır?

                                                                                                            SAYGILARIMLA....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.