16 Haziran 2014 Pazartesi

NE KOSTARİKA NE...

     2002 Dünya Kupası finallerinin uykusuz gecelerinde ve afyonsuz sabahlarında ne de çok söylerdik bu marşı değil mi? Kimse durduramaz bizi, yıkar geçeriz ve bitiririz....Gerçekten de biz Türkiye olarak o Dünya Kupasında hem Çin'den hemde Kostarika'dan üstün durumdaydık ve altın jenerasyonumuzu yaşıyorduk.

     Şimdi o adına marş yazdığımız Kostarika, grubun ilk maçında belki de liderlik hesabı yapan Uruguay'ı 3-1 yenerek büyük bir zafer kazandı. Maç öncesi yerli yorumcularımızın yaptığı yorumlar pek de hoş değildi. Uruguay kaç tane atar diyerek yarım ağızla gülüyorlardı. Kostarika, grubun en kötü takımıydı ve 0 puan veriyorlardı ki onlara kalsa belki borçlu bile gönderebilirlerdi. Ancak işte futbol bu, kendine göre adaleti elbette olacaktır. Adeta dalga geçilen ve averaj takımı olması beklenen Kostarika, o kadar da kötü takım olmadığını aldığı galibiyetle gösterdi.

Olimpiakos'ta bu sezon güzel oyunuyla dikkat çeken Joel Campbell, ikinci yarıdaki futbolu ile ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu tekrar gösterdi. Bryan Ruiz ve arkadaşları bu skorla gösterdi ki; futbolda herşey para ve yetenek değildir..Bazen inanmak yolun %70'inden fazla ediyor..Güçlü yapısıyla, akıllı oyunuyla ve inanmış bir zihniyetiyle bence Kostarika'yı tebrik etmek boynumuzun borcudur. Ne dersiniz 12 sene önce marş yazdığımız takım, istikrar tutturup gruptan çıkar mı? ve hatta bu inançla grup lideri olabilir?

                                                                                              SAYGILARIMLA.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.