21 Aralık 2011 Çarşamba

ANADOLU'NUN EN İYİLERİNDEN: Nihat Kahveci


  • Serbest vuruşların ve kritik gollerin adamı Nihat Kahveci..
  • Forvet ve Sağ kanatta oynama yeteneğine sahip Beşiktaş'ın unutulmaz efsanesi.
  • Milli takımda yaptığı asistler ve özellikle attığı kritik gollerle Türkiye'nin adını birçok turnuvaya kıl payı yazdırmayı başaran bir kahraman.
  • Türk futbolseverlerin aklına kazınan Norveç ve Bosna Hersek'e atılan o can alıcı goller..
  • Euro 2008'de Çek Cuhuriyeti kalesine 2 dakika içerisinde 2 gol atan Çılgın Türk Nihat..

     1996 yılında Beşiktaş'ın altyapı takımına seçilir Nihat. Başarılı oyunu ile dönemin teknik direktörü John Benjamin Toshack tarafından as takıma alınır.İlk as takıma çıktığı dönemlerde maçın son bölümlerinde sahaya çıkar. Başarılı futbolu,asistleri ve attığı goller sayesinde kadronun vazgeçilmezi olur. O artık Beşiktaş'ın ve Türk Milli Takımının yıldızı olmaya emin adımlarla yürümeye başlar..
     Ocak 2002'de Toshack onu yönettiği Real Sociedad'a 5 milyon Euro karşılığında transfer eder. 2002-03 sezonunda Darko Kovacevic ile takımı sırtlar Nihat, La Liga'yı 2. sırada bitirir Sociedad.
     Yaşadığı sakatlıklar yüzünden daha sonraki yıllarda sahalardan uzak kalmak zorunda kalır.
     Villareal'e transfer olduğu 2006-07 sezonunda sakatlıklar peşini bırakmaz. 2007-08 sezonunda 18 gol atarak eski günlerine döner.Villareal'in o klasik sarı formasıyla çok sayıda Avrupa Kupası maçlarında boy gösterir.
     2009-10 sezonunda 4.5 milyon Euro bedelle Beşiktaş'a dönüş yapar. Fakat ikinci Beşiktaş döneminde beklenen performansı veremez. Beşiktaş'a geldiği 2. sezonda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilir.
     Nihat Kahveci, Beşiktaş'da birçok başarılar elde etmiş ve İspanya'da bizi başarı ile temsil etmiş Türk Futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden biridir. Özellikle Milli Takım forması ile bize yaşattığı güzel duygular için kendim adına teşekkürü borç bilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.