19 Aralık 2011 Pazartesi

15. HAFTADA LİGİMİZ

          15.HAFTADA LİGİMİZ...      
     Son bir kaç sezonda ligimizin kalitesinin arttığı gözle görülür bir gerçek. Özellikle üç İstanbul büyüğü dışındaki Anadolu takımlarımızın ligin üst sıralarında yer bulmasına hiç şaşırmadan alışır olduk.Manisa,Sivas gibi takımların üç büyükleri zorlamalarından sonra Bursaspor'un şampiyon olması diğer Anadolu kulüplerini de harekete geçirerek pozitif yönde bir etki yarattı.Yapılan kaliteli transferler,teknik adam istikrarı ve taraftar desteği ile Anadolu takımlarımızın üst sıralara tırmanmaları çok normal bir hale geldi. Bir de İstanbul B.B gerçeği var tabi, Abdullah Avcı gibi yetenekli bir hocaya bünyesinde barındırarak hemde taraftar desteği olmadan son yıllarda ligi hep ilk 8 içinde bitirdiler.Abdullah hocanın milli takımın patronu olmasından sonra dümeni Arif Erdem devraldı, başarılı bir sezon geçirmesini dilerim.

        Yazımın bundan sonraki bölümünde 15 haftayı geride bıraktığımız Süper Ligi kendi düşüncelerimle değerlendirmeye çalışacağım..

        Bu sezon başında yaşanan tatsız olaylara (şike iddaaları) değinmeden sadece futbol anlamında değerlendirme yapacağım.
        Her sezon olduğu gibi Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş ve Trabzonspor şampiyonluk parolası ile lige başladılar. Ligimizde yabancı futbolcu kontenjanının fazla olması sebebi ile birçok yabancı futbolcu transferi yaptı kulüplerimiz. Özellikle bazı yabancı oyunculara değinmek istiyorum. Orduspordan Gosso ve Dalmatı çok beğendim.Galatasaray'dan Melo ve Eboue, İ.B.B'den Webo, Eskişehirden Kamara, Kayseri'den Amrabat ve kaleci Navarro faydalı olduklarına inandığım transferler.. Ayrıca Fenerbahçeli Bienvenue ve Bursaspordan Bangura'nın da daha yüksek potansiyelli oyuncular olduğunu düşünüyorum..

Galatasay, Fatih Terim'in üstün futbol zekası ve yeni transferleri ile ligin zirvesine yerleşmiş durumda, özellikle son haftalarda Fenerbahçe ve Trabzonsporu yenerek liderliğe oturması dikkat çekici bir durum.

Geçen sezondaki kadrosunu büyük ölçüde koruyan Fenerbahçe son haftalarda puan kayıplarına rağmen ikinci sırada..

Beşiktaş ise ligin en zengin kadrosuna sahip olmasına rağmen bence yeterince istikrar sağlayamadılar. Şu an 28 puanla 3. sıradalar, benim düşüncem bu kadro kalitesi ile en az 33-35 puan toplamaları gerekirdi.

Trabzonspor  geçen seneki performansından çok uzak. 15 haftada 20 gol atıp 19 gol yediler ve 21 puanla 10. sıradalar. Takımda Burak Yılmaz'
dan başka gol atma becerisi gösteren fazla oyuncuları yok. Burak maç günü formda ise sorun yok, ama formsuz olduğu maçlarda gol problemi yaşıyorlar.

Bursaspor bu sezon tam bir fiyasko. Gol umutları Bangura çok problemli. Daha doğrusu takımda gol atabilecek oyuncularda çok tutuk. Ozan,Turgay,Battalla çok formsuz.

Eskişehir ve Manisa bu sezon çok dikkat çekiyor. İçerde,dışarda maç kazanabiliyorlar.

Orduspor ve İ.B.B ilk haftalarda fırtına gibi eserken son haftalarda duruldular.

Gaziantep ve Kayseri de beklenen performansa bir türlü ulaşamadılar.

Sivas,Gençlerbirliği,Karabük,Antalya kendi evlerinde iyi sonuçlar alabilen takımlar.

Samsunspor ve Ankaragücü malesef ligin dibine vurdular.. Çok zor maç kazanabiliyorlar. (Ankaragücünün özel durumu hepimizi üzüyor tabiki)

Ligdeki 15 haftayı bu şekilde yorumlamaya çalıştım....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.