24 Aralık 2011 Cumartesi

İZMİR'İN KAYIP ÇINARLARI

   
  Ege'nin incisi, Türkiye'nin 3. büyük kenti İzmir... Böylesine önemli bir kentin önemli kulüplerini ülkenin en üst seviye liginde görememek İzmir'li futbolseverlerin büyük üzüntüsü hiç süphesiz.

     İşte şimdi ben bu konuya İzmir'li gibi değilde, Türk futbolunu seven,Anadolu kulüplerinin de sportif başarı elde ederek ligimizin kalitesinin artmasını isteyen ve benim gibi düşünen futbolseverler gözünden nacizane bir kaç satır yazmak istiyorum.

     İzmir kulüpleri yıllardır 2.lig yani bugünkü adıyla BankAsya 1.Ligde mücadele ediyor.Sezon boyunca iyi mücadele etselerde sezonun son maçlarında etkisiz olup bir türlü Süper Lige çıkamıyorlar ki burda Bucasporu bi kenara ayırıyorum. Daha birkaç sezon önce alt liglerde mücadele eden Buca son 2-3 yılda yaptığı kurumsal atılımlar ve sahadaki futbolu ile Karşıyaka ve Altay'ın yanından sıyrılarak İzmir'i Süper Ligde temsil etti geçen sezon.

     Bence İzmir kulüplerinin hedefi Süper Ligle sınırlı kalmamalı.Süper Ligde başarılı olup İzmir'i Avrupa'da temsil etmeleri çok da uzak bi hayal olmamalı. Geçmiş yıllarda Anadolu kulüplerinin Avrupa maceralarını hepimiz gördük. Gençlerbirliği'nin UEFA kupasında peşpeşe Blackburn Rovers, Parma ve Sporting Lisbonu elediğine şahit olduk. Yani uzun lafın kısasın Türk futbolseverler İzmir kulüplerini, futbol piyasasında daha aktif görmek istiyor.

     Artık bu İzmir kulüplerinden en az birini uzun yıllar boyunca Süper Ligde görmek istiyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ; İzmir deplasmanına daha sık gelsin istiyoruz.
    

     Bursa, Ankara, Kayseri, Trabzon tribünlerinde takımını destekleyen İzmirli taraftarları görmek istiyoruz.

Hadi.. en azından biriniz gelin artık.. hiç dönmemek üzere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.