8 Ocak 2012 Pazar

TRANSFER DÖNEMİNİN İLK GÜNLERİ

     Ara transfer döneminin ilk günlerindeyiz ve şu 2 günlük süre zarfında transferi kesinleşen bir kaç futbolcu var. Trabzonspor hızlı bir hamle yaparak Gaziantep'ten Olcan Adın ve Bucaspordan Torric Jebrin'i hemen renklerine bağladı. Fenerbahçe'de Ankaragücü'nden Özgür Çek'i transfer etti. Samsunspor Bundesliga'da yıllarca boy göstermiş Yunan Gekas'ı kadrosuna kattı.
     Spor basınında çıkan haberlere göre Galatasaray Rosicky ve Arshavin ile ilgileniyor. Fenerbahçe'nin kaliteli bir santrfor aradığını tüm futbolseverler tahmin edebiliyor,özellikle Santos'lu Borges çok fazla gündemde. Miroslav Stoch'u Avrupanın önemli kulüplerinin istediği söyleniyor. Dia'nın Fenerbahçe'den ayrıldığını biliyoruz. Bursaspor'un Bobo ile ilgilendiğini biliyorum. Alper Potuk Eskişehir ile sözleşme yeniledi. Şimdilik gelişmeleri bu şekilde özetleyebiliriz.
     Gündemde transfer söylentileri dolaşırken bir yandan da ligde 19. hafta maçları oynanıyor. Galatasaray son 8 maçta 3 puana abone oldu Samsun'dan da galibiyetle döndü. Trabzonspor, İ.B.B deplasmanında kazandı. Bursaspor, Kayseri'den sonra Mersin'i de yenmeyi başardı. Zirve yarışından kopmamak için Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta bu hafta mutlaka kazanmak zorunda.
     Ve ben şahsım adına son birkaç cümle yazmak istiyorum.. Ülkemize artık yurtdışından futbolcu ithalatı(!!!) yapılmasın. Çünkü ligimizdeki yabancı futbolcu sayısı olması gerekenden çok fazla. Bu durum öncelikle genç yerli futbolcularımızı olumsuz etkiliyor ve hemen ardından milli takımımıza da yansıyor.
     Yabancı futbolcu transferi yerine Avrupadaki gurbetçi gençlerimiz transfer edilip sahadaki yerini alsa?  yada TFF "sahadaki 11'de maximum 5 yabancı futbolcu yer alabilir" gibi özel bir kural uygulasa ? Süper Lig takımlarımızın hemen hemen hepsinde 8-10 yabancı futbolcu var, bence bu sayı 6-7'lere düşmedikçe kendi öz kaynaklarımızdan (genç yerli futbolcularımızdan) yeterince faydalanamayacağız.

2 yorum:

  1. örneğin mustafa pektemek....edu ve alves gibi yetersiz ( gelen yabancılara göre) forvetlere verilen paralar yerine altyapı ve yerli futbolcuya yönelim olsa futbolumuz bu kaostan eminim çıkacaktır..fifa'nın getirdiği borç yasası ile beraber boşa para harcamamak öncelikli gelmeli..Su anda türkiye'de fenerbahçe,bursaspor ve gençlerbirliği takımları bu denetimde en rahat takımlar gibi gözüküyor...tüm takımlarımız bu denetime uygun hareket edip yerli futbolcu piyasasında önemli yatırımlar yaparlarsa türk futbolunun önünün açık olduğunu düşünüyorum..galatasaray tutulmuyor,bursaspor çıkışta,trabzon burak ile esiyor...beşiktaş ve fenerbahçe takip için kazanmak zorunda...ilk dördün hedeflendiği bir ligde eskişehir,bursa,mersin,manisa ve gençlerbirliği'nin şansını zorlaması gerekiyor..ankaragücü a2 takımla beraber toparlanma sürecinde..eğer birkaç maç kazanırlarsa, bu kötü giden samsun ve diğer alt takımları geçememesi içten bile gözükmüyor...tüm takımlara başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Hakan Aslantaş Bursasporda...Gaziantepspor Turgut Doğan Şahin ile ilgileniyor...

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.