14 Nisan 2012 Cumartesi

SÜPER FİNAL

Nihayet lig bitti ve çok konuşulan play-off maçları geldi çattı. Federasyonumuz birde play-off gruplarına şaşaâlı iki isim buldu. Süper Final Şampiyonluk Grubu ve Süper Final Avrupa Ligi Grubu..

Sezon başından beri çok konuşuldu yeni sistem. "iyi fikir" diyenler de oldu, "gereksiz" görenlerde; öyle yada böyle play-off maçlarını izlemeye hazırlanacağımız şu günlerde Türk Futboluna ayrı bi heyecan kattığı tartışılmaz. Bir yandan da futbolseverler için bulunmaz bir nimet gibi oldu. Şampiyonluk grubunda 6 hafta boyunca sürekli derbi maç izleyeceğiz ve Avrupa Ligi grubundaki Anadolu takımlarımızın muhteşem mücadelesine sahne olacağız ki: ben şahsım adına Avrupa Ligi grubunda daha çekişmeli daha keyifli maçlar izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

En büyük temennim şu 6 haftanın kazasız belasız geçmesi. Hepimiz hatırlarız geçmiş yıllardaki derbi maçlarda çıkan olayları, hakem hataları sebebiyle puan kaybeden tarafın "veryansınlarını".. İşte şimdi önümüzde bu tip olayların her an cereyan edebileceği 6 hafta var.. Spor Toto Kupası var bir de ,alt sıralardaki takımları hazırlık maçları havasında antrenmanlı tutmak için. Sanırım bu sezon uygulanacak play-off statüsü problemsiz bir şekilde atlatılırsa önümüzdeki sezonlarda uygulanacak. Ve bu işten yayıncı kuruluşun da kârlı çıkacağını hatırlatırım.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yarı final heyecanı yaşanacak. Yarı-finalistler Fenerbahçe,Karabük,Eskişehir ve Bursa. Karabük haricindeki bu takımlar aynı zamanda play-off maçları da oynayacaklar. Henüz bu takımlar için lig bitmiş değil, aksine daha tempolu daha kritik maçlar oynayacaklar. Fenerbahçe bu sezon kupa hasretine son verebilecek mi ? Yeşil Timsahlar kupayı kaldırarak Avrupa'ya en kestirme yolda gidebilecek mi ? Hak edenin kazanacağı bir yarış olsun ve seyir zevki versin biz futbolseverlere bütün istediğimiz bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.