25 Temmuz 2012 Çarşamba

KADRO ANALİZİ + ELEŞTİRİ


     Bursaspor, sıradan bir Anadolu takımı olmadığını son yıllarda elde ettiği başarılarla herkese göstermeye devam ediyor. Bu sezon ile birlikte üst üste 3 sezondur Avrupa Kupalarında mücadele ediyoruz ve az çok camia olarak tecrübe sahibi olduk. Avrupa Ligi'nde gruplara kalabilmek hatta daha da ileri gidebilmek için, ligde yine zirveye oynamak ve Türkiye Kupasında; kupanın bir ucundan tutabilmek için kadro kalitesine ve kadro derinliğine sahip olmamız gerekiyor.

     Çünkü; Bursaspor 16 Mayıs 2010'da gerçekleştirdiği devrimden sonra diğer Anadolu takımlarımız da aynı başarıyı elde etmek için, zengin ve kaliteli kadro kurma adına her transfer döneminde yaptığı çalışmaları görüyoruz. Kadromuzun yetersiz oluşunu geçen sezonun ilk yarısında hepimiz gördük, üzülerek söylüyorum gol atmaktan aciz bir futbolcu grubu vardı elimizde. Ertuğrul Hoca'mızın sezon başından beri gelecek adına motive edici açıklamalar yapması ve özellikle isabetli Pinto transferi ile play-off grubunu lider, kupa maceramızı da finalist bitirebildik.

      *Gelelim bu sezon için eksik gördüğüm noktalara...
     
      Vederson'un olmadığı maçlarda Mehmet Sak'ın o bölge için verilen şansı iyi değerlendiremediğini gördük. Gelecek vaad eden genc futbolcu sıfatı ile Altay'dan transfer edilen Mehmet az forma şansı buldu kabul ancak şans bulduğu maçlarda da bekleneni verememesi bize yetersiz futbolcu portresi çizdi. Hakan Aslantaş'ın da o bölgede oynama kabiliyeti var ancak ben kadro derinliği açısından mesela TFF 1. ligden sezonluk oynadığı maç sayısı yüksek olan (28-30 maç gibi) iyi bir sol bek alınmasını faydalı görüyorum. Hatırlatırım Vederson'un akıbeti hala belirsiz ve çıkacak kötü bir karar takımın sol tarafına önemli bir yara açar.

     Volkan Şen'in gitmesiyle sağ kanadımız ofansif anlamda yetersiz kaldı. Sestak o bölgede biraz mecburiyetten oynasada sezon içerisindeki bazı maçlarda etkin olabildi. Kamp sürecinde İsmail Odabaşı performansı ile o bölge için ön plana çıksa da eğer o bölgeye orijinal bir sağ açık alınmaz ise tıpkı geçen sezon gibi bir oyun kurgusu izleyeceğiz. Yani şöyle; Sestak sadece geniş alan bulduğu maçlarda sağ kanadı aktif tutacak, yetersiz gördüğüm İsmail o bölgede isteneni veremeyecek.

     Bolu'dan transfer edilen Ferhat Kiraz sol taraf için güzel tercih, Ozan'ın olmadığı maçlarda sol tarafta ofansif açıdan hiç bir aktivite görülmüyordu. Ferhat'ı sadece sol kanat olarak düşünmemek gerek, ortasahanın ortasında da iyi işler çıkarması muhtemel.

     Kadromuzda Batalla'dan başka kreatif oyuncu bulunmaması da önemli bir eksiklik bence, rakip tarafından marke edilidiğinde takımın atak organizasyonları neredeyse tamamen duruyor. Geçen sezon

Batalla'nın markajdan kurtulamadığı maçlarda topu rakip alanda tutamadığımızı gördük. Oyunun kilitlendiği anlarda Batalla'nın görevini üstlenebilecek, verdiği paslarla rakibin dengesini bozabilecek, ayağında top tutabilecek bir futbolcuya ihtiyaç var. Bu görevi bu sezon hangi futbolcu yapabilecek yada geçen sezon gibi böyle bir göreve gerek görülmeyecek.

     Bu yazımı yazdığım sıralarda Samsunspor'dan Murat Yıldırım transferi gündemdeydi, alınırsa kadro derinliği açısından ve oyun tarzı sebebiyle mutlaka artı değer katacaktır kulübe.

     Bir kaç kelime de takımdaki gençler için konuşalım; bu sezon Barış Örücü, Emre Pehlivan, Musa Çağıran, Okan Deniz gibi gencleri daha çok sahada görmek istiyoruz. Alper Potuk, Soner Aydoğdu, Emre Çolak gibi rakiplerimizin gençleri oyuna nasıl etki edebiliyorsa aynı etkiyi bizim gençlerimizden de bekliyoruz. Rakip tarafından kilitlenen Batalla, aksayan kanat organizasyonları sayesinde tıkanan oyun esnasında bu gençlerimiz tek umudumuz olabilir bu sezon.


NOT: Blogumuzun ana teması Türk Futbolu'dur ancak ilk kez kendi takımım hakkında yazma ihtiyacı hissetiğim için bu yazı yazılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.