17 Temmuz 2012 Salı

YENİ SEZON TAHMİNLERİM


     İçinde bulunduğumuz transfer döneminde kulüplerin gerçekleştirdiği transferleri ve politikalarını biraz incelediğimizde gelecek sezonun nasıl geçeceğini az çok tahmin edebiliyoruz aslında. Geçen sezon Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon, Bursa, Sivas, Eskişehir liderliğe oynayacak kapasiteye sahiptiler, iddaalı kadro kurdular ve play-off sistemini dikkate alarak performans sergilediler ve bu saydığım takımların hepsi geçen sezon ilk 8'e girmeyi başarmıştı.

     Bu sezon Süper Lig ekiplerine baktığımızda özellikle Fenerbahçe, Galatasaray, Karabük ve Ordu'yu transfer piyasasında aktif görüyoruz. İki İstanbul takımı ekonomik imkânları sayesinde önemli futbolcuları kadrolarına dahil ettiler. Her sezon olduğu gibi yine şampiyonluğun en büyük adayları konumundalar. Bu sezon malesef 
benim zihnimde şöyle bir tablo oluştu şampiyonluk yarışında, FB-GS ve diğerleri.
Beşiktaş ve Trabzon'un bugünkü durumlarına baktığımızda kadro kalitelerinin geçen seneye oranla düştüğünü görüyoruz. Burak Yılmaz faktörünün artık Trabzon'da olmayışı şu an için önemli bir eksi (-), ama ben Trabzon'un kaliteli bir forvet transferi yapacağını tahmin ediyorum. Beşiktaş'ın durumu daha belirsiz, yaşanan olumsuzluklar, giden ve durumu belirsiz futbolcular, teknik adam değişikliği.. bunların hepsini üst üste koyduğumuzda Siyah-Beyazlı ekibin şampiyonluğa oynayacağını düşünmüyorum fakat tüm olumsuzluklar onlar için farklı bir motivasyon kaynağı olabilir ve çok farklı bir Beşiktaş izleyebiliriz.

     Biraz da Orduspor'dan

bahsedelim.. Çünkü bu sezon başarı adına birşeyler çabalayan, kararlı bir takım izlenimi veriyor bize. Ordu, Süper Lige gerçekten çok yakıştı. Oynadığı futbol ile kulüp yönetiminin attığı adımlar ile ligimize gerçekten renk kattılar. Aralık 2011'de yönetimi Cuper'in ellerine teslim eden Orduspor yönetimi hedefi hep yüksekte tuttu. Hedeflerinin Avrupa Kupaları ve lig şampiyonluğu olduğu sürekli dile getirildi. Bu sezon Cuper'in isteği doğrultusunda yapılan 3 Arjantinli ve 1 İspanyol oyuncu transfer edildi. Başkan Sayın Nedim Türkmen transfer konularında gerçekten profesyonelce davranıyor. Dikkat ederseniz medyada sürekli transfer dedikodusu yazılmıyor ama bir bakıyoruz istenen futbolcular imza atarken objektiflere poz veriyor. Yani imza atılana kadar spekülasyon yapılmıyor medyada, bu da çok önemli. 

     Asıl konuya dönecek olursak bu sezon ligimizde bir kutuplaşma olduğu düşüncesindeyim. FB-GS ve diğerleri şeklinde.. Bu iki takım dışındaki herhangi bir Anadolu takımı istikrarı yakalayıp, seri galibiyetlerle ligi sürdürürse ve ligi bu iki takımın arkasında 3. bitirirse işte benim gözümde Anadolunun şampiyonu "O"dur. 
Yine kendi fikrimi belirterek yazımı noktalamak istiyorum. Sanırım bu sezon La Liga'nın bir kopyasını izleyeceğiz. Orda sezon boyunca "Madrid mi Barça mı ?" diye konuşulurken bizde aynı şeyleri burda "Fener mi Cimbom mu ?" şeklinde konuşacağız. Umarım bu tahminlerimin tümünde yanılırım ve 4-5 takımlı bir şampiyonluk yarışı izleriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.