6 Temmuz 2012 Cuma

Q7 KRİZİ


Son günlerde çıkan Quaresma krizi hakkında bende nacizane bir kaç satır yazma ihtiyacı hissettim. 

Quaresma, Barcelona ve İnter forması giyerek kalitesini tüm dünyaya ispat etmiş bir futbolcu, bu tartışılmaz. Türkiye'deki performansı da gayet güzeldi, formsuz olduğu dönemler oldu bu durum her futbolcuda görülebilir, unutulmamalıdır ki Q7 siyah-beyazlı takıma çok sayıda maç kazandırdı. Q7, çetesi ile birlikte çoğu maçta güzel işler çıkardı, özellikle Avrupa'daki maçlarda onları izlemek keyifliydi.

2012 Mart ayında Beşiktaş kulübünün yönetimi değişti ve Sn. Fikret Orman başkanlık koltuğuna oturdu. Göreve geldikten sonra mantıklı bir şekilde kulübte "büyük tasarruf hareketi" başlattı. Teknik yönetimi Samet Aybaba'ya teslim etti. Samet Aybaba kariyerinde 11 farklı Anadolu takımı çalıştırmış tecrübeli bir hoca ve aynı zamanda Beşiktaş'ın efsane futbolcularından. Fakat camia Avrupa kupalarından men edilme şokunu yaşarken, futbolcular başka takımların transfer listelerinde yer almışken hoca ayağının tozuyla "Quaresma'yı kampta düşünmüyorum" sözüyle taraftarın sevgilisi Q7'yi küstürerek bir kaos ortamı daha oluşturdu. Samet hoca bu çıkışıyla taraftardan ilk golü yedi. Bu şekilde "Q7 krizi" patlamış oldu ve adı sürekli ezeli rakipleri ile anılır oldu. Q7 takımda kalır yada gider henüz bir gelişme yok fakat Samet hoca Q7'yi kazanıp eski şatafatlı günlerine döndürmek yerine istemiyorum diyerek kestirip atmak kolay geldi kendisine..

Son olarak şöyle bir yorum yapmak istiyorum. Eğer Quaresma ekonomik külfet oluyorsa kulübe, yöneticiler oturur konuşur kendisiyle para konusunu. Taraftarın baş tacı, takıma maç kazandırma potansiyeli yüksek, tepeden tırnağa marka olan, her teknik adamın kadrosunda görmek istediği böyle bir futbolcuyu camiadan kesip atmak vizyon meselesidir. Beşiktaş, ekonomi yapayım farklı bir yapılanmaya gideyim derken güzel bir politika izlemiş fakat tercih konusunda vizyonu olmayan bir hoca getirerek hatalı bir hamle yapmıştır. Beşiktaş taraftarı bu sezon Carvalhal'ı çok özleyebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.