8 Haziran 2012 Cuma

EMRE HAKKINDA KISACA

     Emre Belözoğlu, Türk Futbolunun hırçın çocuğu.. Kariyerinde Dünya Kupası üçüncülüğü, UEFA ve Süper kupa şampiyonluğu bulunan; İnter ile Serie A şampiyonluğu yaşamış ve 84 kez ay-yıldızlı formayı giymiş bir isim.

     Emre mücadeleci oyun tarzının yanısıra kendisine yakışmayacak hareketlerle önplanda olan bir futbolcu. Hırsını kontrol edemeyen bir insan kendisi, yeri geldi kendi takım arkadaşları ile tartıştı, yeri geldi gol attı basın tribününe hareket çekti. Play-off sürecindeki Trabzon maçında ırkçılık yaptığı iddaa edildi ve aynı iddaalarla İngiltere'de karşılaştı hemde 3 kez.. Hakkında açılan soruşturmaların hiç birinde suçlu olduğu ispat edilmedi ve ceza almadı.

     Galatasaray kulübünde yetişmiş bir futbolcu olarak ezeli rakip Fenerbahçe'ye transfer olması sarı-kırmızılı taraftarlar açısından hiç hoş karşılanmadı ve kendisine cephe alındı. Saha içinde yaptığı agresif hareketler sayesinde futbol kamuoyunda sempatisi sürekli azaldı ve "Emre düşmanlığı" ortamı oluştu.

     Bu noktada şunu belirtmek isterim. Ben bu yazımı Emre'yi övmek yada yermek için yazmıyorum. Emre'yi futbol çizgileri içinde değerlendirdiğimiz zaman şu dikkatimizi çekiyor. Orta alanın ortasında hem defansif hem ofansif oynayabilme özelliği; tecrübesi, hırsı ve mücadeleci karakteri sayesinde hep büyük ve hedefi olan kulüplerde forma giydiğini görüyoruz. Armasını taşıdığı kulüpleri bir kez daha hatırlayalım. Galatasaray, İnternazionale, Newcastle United, Fenerbahçe ve önümüzdeki sezon Atlêtico Madrid forması ile izleyeceğiz.

     Yazımı sonlandırırken son olarak şunu söylemek isterim; son UEFA şampiyonu Atl. Madrid 32 yaşındaki Emre'yi kadrosunda düşünüyorsa bu durum onun uluslararası düzeydeki kalitesini gösterir sanırım..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.