12 Haziran 2012 Salı

HEP BÖYLE TFF...

     Bugün TFF'nin almış olduğu bir kararı okudum haberlerde, bence gayet güzel bir uygulama. Karar şu; 2012-13 sezonundan itibaren artık Bankasya liginde mücadele eden kulüplerin tüm deplasman giderleri (uçak, konaklama, yeme-içme) federasyon tarafından karşılanacak. Haberi okurken öğrendim ki, 2. ve 3. ligdeki takımların tüm deplasman giderleri son 2 sezondur TFF tarafından karşılanıyormuş.

     Federasyon ayrıca kulüplerin formalarına ve stadlarına sponsor bulma konusunda da çalışmalar yaparak kulüplere ekstra gelir sağlamayı hedeflemiş.

   
     TFF'nin bir güzelliği daha var kulüplere, Spor Toto Teşkilatından aktarılan paranın yanında 2. ve 3. liglerin isim haklarından elde edilen paranın bu kulüplere sezon başında eşit olarak dağıtımı yapılacakmış, bu para yaklaşık 5 milyon lira civarında..


     Alt liglerdeki kulüplerimize destek olunması beni çok memnun ediyor bir futbolsever olarak. Hayatın her alanında para ne kadar önemli ise aynı şekilde futbolda da bu böyle. Bir kulüpte sadece futbolcu ve teknik kadro yok, malzemeci, doktor ve  sağlık ekibinin aldığı maaşlar, kulübe ait araçların giderleri.. bunlar hep aylık düzenli harcama demek. Alt yapımızdan kaliteli gençlerin çıkabilmesi için iyi eğitim alması gerek, kulüplerimizin geleceğin büyük futbolcularını eğitmesi için imkânlar gerek. O yüzden alt liglerdeki takımlarımızın ekonomik açıdan sürekli beslenmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım kulüplerimizde doğru bir planlama yaparak bu paraları gerekli şekilde değerlendirirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.