20 Haziran 2012 Çarşamba

YAZ MODU

     Avrupa'da Euro 2012 heyecanı sürerken biz sadece tv'den izleyerek orada olamadığımız için derin derin iç çekiyoruz. Turnuvayı izlerken görüyoruz ki bir çok sürpriz yaşanıyor; tam bir turnuva takımı olan turuncu rengin futboldaki simgesi Hollanda 0 çekiyor, antipatik bir oyun tarzı olan Yunanistan bile dinamik Rusya'nın üzerinde çeyrek finale yükselebiliyor.

     Avrupa, futbol heyecanını yeşil sahada yaşarken bizler ise gazete manşetlerindeki transfer dedikoduları ile günümüzü geçiriyoruz. Kesinleşmiş bir kaç transfer hakkında şunları söyleyebilirim. Türk futbolunu bilen Bobo'nun Kayseri'ye getirilmesi önemli bir başarı bence, Süleyman Hurma yine başrollerde.. Karabük'ün İngiltere Championship'ten Lua Lua' yı getirmesi ve Yiğit İncedemir transferi bu sezonki iddaalarını açıkça gösteriyor. Elazığ da haliyle kadrosunu Süper Lige indekslemek için yurt içinden Ivesa, Bilica, Tum, Sezer Badur gibi bu ligi iyi bilen futbolcuları kadrosuna katarak gayet mantıklı bir transfer politikası sürdürüyor.
           --------------------------------------------------------------------------------------------
     Geçtiğimiz günlerde federasyonun aldığı "yabancı sayısını önümüzdeki yıllara yayarak kademeli olarak düşürme" kararı futbolumuz adına çok kritik bir gelişme oldu. Bu kararın sonucunda alt yapıdaki gençlerimizin önünün açıldığı şüphesiz. Bu kararın üzerine bende bir yorum yapma ihtiyacı hissettim, bu kararla Avrupa'daki gurbetçi gençlerimizin kulüplerimize daha çok yöneleceği düşüncesindeyim. Avrupa'daki futbolcu eğitim sistemi ülkemize göre daha üst düzeyde olduğu için orda yetişmiş gençlerimiz, buradakilere göre mentâl anlamda daha üstün konumda oluyorlar. Bu durum kulüplerimizin gurbetçi futbolcu pazarına mecburen yönelmesine neden olabilir. Bu konudaki genel düşüncem bu yönde..
          ---------------------------------------------------------------------------------------------

     Süper Kupa finalinin Erzurum'a verilmesi de güzel bir jest olmuş o bölgedeki futbolseverler için. Böyle maçlar genelde İzmir'e verilirdi. Ağustos sıcağı göz önüne alındığında her yönden olumlu bir karar olmuş Erzurum. Modernize edilen Yeni Erzurum Stadı 24.000 kapasiteli ve maç günü tamamen dolacağından hiç şüphe yok. İstanbul ve çevre illerden gelen Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları güzel bir heyecana tanık olacaklar.

     Yaz mevsiminin ortasında futbolumuz ile ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar. Ha unutmadan, Hamit, Nuri ve Mehmet Topal mümkünse dönmesinler ve kaldıkları yerde bizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.