28 Eylül 2012 Cuma

ANADOLU'YA DESTEK ANADOLU'DAN

   
     Öncelikle bir Bursaspor taraftarı olarak bu yazıyı büyük bir keyifle yazdığımı söyleyebilirim. Renklerine gönül verdiğim kulübün böylesine kurumsal hamleler yapması, her Bursasporlu gibi beni de çok mutlu etti. Önceki yazılarımızda endüstriyel futbola karşı olduğumu açık bir şekilde ifade etmiştim. Ancak hepimizin bildiği gibi günümüzde futbol dünyasının çarkları para ile dönmekte ve bir Anadolu kulübünün kendine ekstra gelir kapısı

açması çok çok ciddi bir atılım.

     1953 yılında Anadolu'daki şeker pancarı üreticilerine finansal destek amacı ile kurulan Şekerbank, Bursaspor ile yaptığı anlaşma doğrultusunda "taraftar POS" projesini hayata geçirdi. Anadolu kökenli bir kuruluşun, Anadolu kulübüne verdiği bu desteği vurgulamak amacı ile yazımın başlığını özellikle seçtim. İstanbul kulüpleri ile olan ekonomik farkları kapatmak adına bu tip projelerin tüm Anadolu'ya yayılması en büyük beklentimiz. Zaten Şekerbank Genel Müdür Yard. Halit Yıldız diğer Anadolu kulüplerimizi de bu projeye dahil etmek istediklerini ifade etmiş.

     Projenin detayları kısaca şu şekilde; Türkiye genelinde Şekerbank POS cihazı kullanılarak "Taraftar POS Sistemi" üzerinden alışveriş yapılması halinde kulübe katkı sağlanabilecek. Bu uygulama Şekerbank POS cihazı bulunan tüm mağazalarda tüm ürünler için geçerli olacak. Ayrıca Şekerbank'ın ilk hedefi gelecek yıl sonuna kadar üye iş yeri sayısını 5 bine çıkarmak.

      Lisanslı ürün satmakta bile zorlanan Anadolu kulüpleri için bu tarz bir gelir elde etmek gerçekten önemli, şimdi basit bir hesap yapalım. Şekerbank projeye Sivasspor'u da dahil etse ve sadece İstanbul'da yaşayan 600 binden fazla Sivaslı'dan sadece kredi kartı kullananlar kulübe bu şekilde destek olsa... Trabzonspor'u ve yurt genelindeki Trabzonluları hiç söylemiyorum bile :):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.