29 Eylül 2012 Cumartesi

HAYALLERİN KADAR YÜKSELİRSİN ; ORDUSPOR...

     Bu akşam ligin 6.haftasında Orduspor, sahasında oynadığı lig lideri Galatasaray'ı Hasan Kabze ve Bogdan Stancu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.Lider Galatasaray ile puan farkını 1'e indiren ve ikinciliğe yükselen takım ayrıca ligde Fenerbahçe ile şuan itibariyle namağlup oynayan iki ekipten biri durumunda gözüküyor.


     Asıl bahsetmek istediklerimden önce kısa olarak maç hakkında konuşmak istiyorum. Maç öncesi taraftar atmosferi ile ısınan ortam,takım üzerinde de etkisini göstermişti. Maç başladığında Orduspor canlı
bir oyun ortaya koydu. Antalyaspor maçında Galatasaray'ın yaptığı hızlı taç atma tuzağını bu kez Orduspor uyguladı ve gelen ortaya Hasan Kabze muhteşem vurarak takımını 9. dakikada 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Galatasaray biraz daha topu ayağında tutan bir oyun oynadı.Ordu takımı golden sonra defansa önem verip önde baskı yaparak kendi kalesine yaklaştırmamaya çalıştı. Barral'ın yedek kulübesinde olmasını bir koz olarak görmek gerekir. Cuper'in anlayışı Galatasaray'ı yormak ve Barral gibi hızlı oyuncusunu kullanarak kontra ataklarla tehlike yaratmaktı. Galatasaray riskleri aldı ve bunun cezası olarak da bir kontra atakta golü kalesinde gördü. Bu dakikadan sonra tüm Ordusporlu futbolculara iyice güven geldi ve rahat top oynadılar. Bu arada gol öncesi Eboue'nin pozisyonu bana penaltı gibi geldi.


     Maç ile ilgili anlatabileceklerim bunlardı. Bu yazıda bahsedeceğim başka bir konu var. Orduspor'un başkanı Sayın Nedim Türkmen bey geçen sezon ve bu sene içinde bazı açıklamalar yaptı. Başkanın her zaman değindiği bir konu benim için oldukça önemli. Orduspor, şampiyonluğu ve Avrupa'yı hedefliyor diyordu. Buna basın oldukça alaycı gözlerle baktı. Anadolu'nun hedeflerinin büyüdüğünü görmek istemediler. Dün akşam bu sözlerin bir "imkansız hayal" olmadığını hep beraber gördük. Taraftarıyla, oyuncularıyla, transfer politikasıyla ve oyun stilleriyle gösterdiler ki ligin şimdiden şampiyon ilan edilen takımını dahi bir Anadolu takımı diri kalarak yenebilir.

     Anadolu takımlarının önünü açan takım bence Bursaspor oldu. Ne kadar Trabzonspor Anadolu'dan çıkan ilk şampiyon olsa da giderek İstanbul kulüpleri tarzına yaklaşmıştı. Bu sebeple bana kalırsa Bursaspor, naçizane bütçe ile şampiyon olunabileceğini tüm Anadolu'ya gösterdi. Bu yolda yürüyen kulüpler daha çok cesaretlendi ve ellerini güçlendirdiler.Bunlardan Eskişehirspor, Gaziantepspor ve son olarak da Orduspor'u örnek gösterebiliriz. Artık yukarı oynayan kulüpler fazlalaştı. Orduspor, Süper Ligin yeni takımı olmasına rağmen hedeflerini büyük tutarak kendini geliştirmeyi seçti. Dün akşam duyulan başkan lehine tezahüratlar da gösterdi ki taraftar da yönetimin yanında duruyor. Geçen sezon dikkat çeken Orduspor, bu yaz yaptığı transferlerle beraber takım iskeletini ve kadro derinliğini bir hayli arttırdı.

     Canlı, koşan ve birbirini iyi tanıyan bir kadrosu olan Orduspor, hücum hattında da önemli oyunculara sahip. Bence bu performanslarını devam ettirirlerse ligin devamlı yukarıya oynayan bir takım haline gelebilirler. Bunu yapmak için de dediğim gibi belli hedefler koyulmuş. Amaç daha önce söylediğim gibi şampiyon olmak ve Avrupa'da mücadele etmektir. Hedefe giden yolda doğru şeylerin yapıldığı apaçık ortada duruyor. Dilerim ligimiz yeni bir gediklisini daha kazanır çünkü Ordu gerçekten güzel bir yer ve "şehir taraftarı" potansiyeli olan bir yapısı var. Anadolu kulüplerinin yükselişe geçtiği bir dönemde, Orduspor yönetimini koyduğu hayaller ve icraatlar dolayısıyla tebrik ederim. Başlığımda yazdığım gibi hayalleriniz kadar büyüksünüzdür. Sezon boyu başarılar dilerim. SAYGILARIMLA...
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.