20 Eylül 2012 Perşembe

"DÜŞLER TİYATROSU"NDA "ŞAMPİYONLUK" OYUNU...ALKIŞLAR GALATASARAY'A...

     Fenerbahçe ve Beşiktaş daha önce bu stadyumda oyun oynadılar ve galip geldiler.O stadyumun adı "Old Trafford" stadyumuydu.İngilizler ona "düşler tiyatrosu" diyor.En güzel oyunların oynandığı mucizevi bir tiyatro.Dediğim gibi daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş da oynadı bu sahnede ve adını altın harflerle yazdırarak
galibiyetler aldı.Ancak galibiyet alınsa dahi böyle güzel bir oyun daha önce hiç oynanmamıştı. Maçın adamının Hamit Altıntop olması da bunu gösteriyor. 

     Belki Galatasaray mağlup oldu ama herkesin kafasında bir ışık çaktı.Diri bir takım izledik.Savunmasında zaman zaman hata yaptıysa da mükemmele yakın bir oyun sergiledi.Canlı,ezilip büzülmeyen ve saldıran bir takım karşımızda gördük.Muslera ve Danny çok beğendiğim oyuncular arasına girdi.

     Bugün sanırım bütün Türk hakemlerinden özür dileme zamanı bence çünkü öyle bir hakem izledik ki dillere destandı.Daha 40.saniyede Umut'un ayağına basılan pozisyonda penaltıyı atladı.Eğer o gol olsa daha 1.dakikada istediğimizi alıp Manchester'in üstümüze gelmesini bekleyerek, Burak ve Amrabat gibi hızlı oyuncularla kontra yakalayabilirdik. Umut 16.dakikada sakatlanıp çıkınca planlar alt üst oldu. Nazar değdi desek sanırım yeridir. Umut'un çıkması, hocanın oyuncu değişikliği şansını kısıtladı. Bu aksiliğe rağmen takım koştu ve mücadele etti.

     Hakem hem Manchester'in hem de bizim penaltılarımızı vermeyerek adeta maçı katletti diyebiliriz.Bizim aleyhimize verilen penaltıda ise forvet oyuncularındaki defansif bilgisizliğin cezasını ödedik fakat Muslera, ayakta kalarak penaltıyı kurtardı ve belki de direncimizi arttıran etken oldu.Yine hakemin ceza sahası yayının üstünde Hamit'e yapılan müdahaleyi es geçmesi, Selçuğu kullanmaktan bizi men etti.Birçok pozisyon yakaladık.Emre'nin şutunda, Selçuğun kafasında, Hamit'in direğin yanından giden şutlarında ve Amrabat'ın direkten dönen topunda gole çok yaklaştık.

     Ben yazımın başlığında da belirttiğim gibi bu sene Galatasaray'a Şampiyonlar Liginde çok güveniyorum.Öncelikle pas yapan bir takım görüyoruz.Hem pas yapıyor hemde maç boyu diri kalıyorlar.Galibiyet olmasa da güzel oyunu bizlere armağan ettiler. Tabiki ne 1 maç ile şampiyon olunur ne de 1 maç ile karalar bağlanır fakat bu Galatasaray bana gerçekten zevk veriyor. Büyük lokma ye ama büyük konuşma demiş atalarımız ancak ben hedefi büyük görüyorum.Buraya yazıyorum; Türk halkı olarak bahar aylarında yine İngiltere'ye gelebiliriz ama bu sefer final için olabilir.Bir Türk olarak Galatasaray'ı orada görmekten gurur duyarım.Galatasaray'ı oyunundan dolayı tekrar tebrik ederim.SAYGILARIMLA...    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.