25 Eylül 2012 Salı

ANTİPATİK YÖNETİM

     Son yıllarda futbol dünyasında en nefret ettiğim şey Arap şeyhlerinin futbola el atması, milyonlarca insanın en çok keyif aldığı bu güzelim oyuna burunlarını sokarak haksız rekabete sebeb oluyorlar benim kanâatimce.. Roman Abramovic'in Chelsea'nin hisselerini satın almasıyla başlayan bu furya son 10 yılda futboldaki bazı manevi değerlerin de önüne geçmeyi başardı. Dünyanın hiç bir yerinde değişmeyen salt kural bu çünkü, işin içine para girince akan sular durur.

     Dünya futbolundan sıyrılıp ülkemize baktığımızda büyük paraların döndüğünü her futbolsever net bir şekilde görebiliyor. Yurt dışında

olduğu kadar karamsar bir durum yoktu bizde, ekonomik gücü sağlam olan iş adamları kulüp başkanlığına seçilip kulübü iyi veya kötü yönetirler; yönetimde bulunduğu sürece transfer konusunda ciddi paralar harcarlar, özellikle İstanbul kulüplerinde bu hep böyle olmuştur. Haa bir de unutmadan Cem Uzan faktörü vardı bizde de, İstanbulspor ve Adanaspor için zamanında büyük paralar harcamış fakat kulüpler akılda kalıcı bir başarı yakalayamamıştı.

     Bu yaz mevsiminde yurt dışındaki modele benzer bir durum oluştu bir kulübümüzde, Kasımpaşa Spor Kulübü'nün hisselerinin %96'lık bir kısmı özel bir şirket tarafından satın alındı. Bu gelişmeden sonra kulüb ard arda kaliteli ve masraflı transferler yapmaya başladı. Türk futbol piyasasında isim yaptı, sıradan bir semt takımı olan Kasımpaşa'nın adı "milyon dolar" sözcüğü ile aynı cümle içinde sık sık karşımıza çıkar oldu.

     Son günlerde yine futbol gündeminde adını duyurur oldu kulüp ama bu kez farklı bir haberle; futbolseverlerin gözünde başarılı bir teknik direktör profili çizen Metin Diyadin ile yollar ayrıldı. Kulüp 5.haftayı 2. sırada kapatmasına rağmen yönetimin yaptığı açıklamada, ayrılığın sahada alınan sonuçlarla ilgisinin olmadığı belirtildi. Ayrılığın sebebi "şirket yönetiminin prensipleri ile ilgiliymiş !". Kendi gözlemlerime göre Kasımpaşa kulübü yönetimi yurt genelinde bir çok futbolseverin antipati ile baktığı bir zümre konumuna düştü yaptığı bu hamle ile..Hatırlatırım daha önce de kulübün armasını değiştirmişti bu yönetim.

     Bugün okuduğum bir haberde ise Metin Diyadin'in futbolcularla olan kötü diyaloğundan dolayı yönetimin böyle bir karar aldığı yazıyordu. Metin Hoca'ya yolun açık olsun demekten başka bir şey düşmez bize, bizim futbolsever olarak söyleyebileceğimiz şey şu; ligimizde bu şekilde haksız rekabet ortamı olmasın, bir yanda Anadolu takımları borç içinde yüzerken diğer yanda milyon dolarlar uçuşmasın, yeşil sahalar paranın mürekkebi ile kirlenmesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.