8 Eylül 2012 Cumartesi

BASIN FAZLA "İNAN"MIŞ....

     Milli Takım dün gece Hollanda'ya 2-0 mağlup olarak elemelere kötü başladı.Maçtan önce yazdığım yazıda da belirttiğim gibi beklentileri yükseltirsek hayal kırıklığı fazla oluyor.Bugünkü yazımın konusu elbet bu olmayacak.Mağlubiyet sonrası gazete manşetlerini değerlendireceğim.Maç sonrası neden değişik tepkiler verildiğini anlatacağım.

     Bütün gazetelerin manşetinde aynı isyan; Selçuk neden yok..Biz bu sorunu senelerdir yaşıyoruz.Milli Takımın başına bir hoca getiriyoruz ama verdiği her kararda yada tercihte bu neden yok,şöyle neden oynamadın,şu niye yedek gibi bir sorgulama içine giriyoruz.Çok bilmiş tavrımız hemen devreye giriyor.Bu ülkede sanki hepimiz teknik direktörlük eğitimi almış kalite hocalarız.

     Hocanın elinde kaliteli bir kadro var.Uyum sürecini atlattığı zaman belli ki bu takım belli kademeye gelecektir.Hoca tercihini yapmış ve mücadele kapasitesi yüksek bir kadro çıkarmak istemiş.Bence Selçuğu kullanmamasının sebebi Selçuğun biraz daha hücuma yönelik rahat bir oyuncu özelliğinin olmasıdır.Yani baktığımızda evet belki Galatasaray'da iyi oynuyor ama orada Melo gibi bir subap var.Zaten kendi sahasında baskılı oynayan Galatasaray karşısında rakip kapanıyor ve Selçuk bu yüzden daha etkin gözüküyor.Hem Emre ve M.Topal,Melo seviyesine henüz gelemediler hem de rakip Hollanda,bize karşı kapanarak oynamaz.Bu sebeple hoca,ortasaha direncini kaybetmemek adına Selçuk yerine Emre ve Topal'ı koyup liderliğe de insiyatif alabilen Arda'yı vererek daha güçlü takım yaratmak istemiş.Bu hocanın takdiridir ve asla bunun üzerinden Abdullah hocayı yıpratmak söz konusu olamaz.

     Peki neden bu kadar üstünde duruluyor? Çünkü Selçuk son şampiyon Galatasaray'ın en önemli futbolcusudur.Bizim basın böyle şeyleri çok sever.Neden Hakan Şükür yok,neden bu alınmadı ve niye böyle falan gibi tanınmış futbolcuları kullanmaya bayılır.Tamam eleştirebilirsiniz ama bunun bir saygı sınırları vardır.Bence de mesela Hamit abartıldığı kadar iyi oynamıyor,dirençsiz gözüküyor.Mesela Emre daha güçlenmedi.Bunlar söylenir ama sürekli bir oyuncuya takılarak eleştiri yakışmıyor.Bakınız maçı izlerken pozisyona da girdik.Direkten dönen var,kalecinin çıkarttığı var ve net kaçırdığımız var.Bunlardan biri gol olup galip gelseydik bunların hiçbiri konuşulmayacaktı.Eleştiriye tamam ama "NE ! SELÇUK YOK MU" yada "İNANılmaz" gibi abartılı puntolarla yazılan haberler hocanın verdiği kararlara saygı göstermemektir.Yani Galatasaray'da oynuyor diye bir futbolcunun kesin oynaması mı gerekir.Koskoca Real Madrid'ten Liverpool'a transfer yapmış bir Nuri Şahin bile sonradan giriyorsa burada Selçuğu konuşmak anlamsız geliyor.Selçuk bence tamamen taktik gereği oynamamıştır.Bize karşı kapanan Estonya,Romanya yada Macaristan gibi karşılaşmalarda bence Selçuk daha etkili olacak ve Galatasaray'daki gerçek rolünü yerine getirecektir.Abartılı basını yanlış bulduğumu tekrar ifade ediyorum.Milli Takım, mücadele olarak umut verdi fakat hataları oldukça fazla ki bu da normaldir.Estonya ve devamında hataları en aza indirerek galibiyetlere başlamasını bekliyorum.Hocamıza ve oyunculara güveniyorum.Başarılar diliyorum.SAYGILARIMLA...    

2 yorum:

  1. Tabi ki teknik direktör bizden daha iyi bilir. Ama maçın gidişatına baktığımız zaman çok kötü bir orta sahamız varken, ülkemizin en iyi orta saha oyuncusu olduğu (evet Nuri'den kat kat iyi) su götürmez bir gerçek olan Selçuk'un yedek kalması biz Türkiyeli futbolseverleri bazı sorular sormaya iter. Oyun taktikleri denemk nasıl hocanın hakkı ise mağlubiyeti sorgulamak ve yıldızları izlemek istemek de bizim hakkımızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim..kesinlikle eleştirmeyelim demiyorum.tabiki hamit tercihi,selçuk tercihi sorgulanır ama bunu basın hocayı yıpratırcasına yapıyor.Mansetlerde kullanılması hoş gelmiyor sadece.Genelde galatasaray,fenerbahce gibi takımlarda oynayan oyuncular üstünden abartılı bir eleştiriye karşıyım.selcuk kararında belki hatalı da olabilir ama biraz da takımdaki yerine oynayan oyunculara bence saygı gostermek gerekir.tekrar soyluyorum eleştirinizde haklı olabilirsiniz ama benım eleştirim basının puntolarınadır...bizi takip ettiğiniz için size tekrar çok teşekkür ediyorum...

      Sil

Düşünceleriniz bizim için değerlidir, düşüncelerinizi yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.

Google hesabınız yok ise, yorumlama biçimi bölümünden "Adı/URL" seçeneği ile yorum bırakabilirsiniz.